Anonym

Kan dom som kommenterar skriva sitt namn så jag vet vem det är.

........................................................

Imorgon är det Koninginne dag här. Så ikväll far vi till Groningen och ska stanna där tills på Fredag.

Ha int så mkt mer att skriva, allt suger.
Kyss



dagens visa

Nu har Matilda landat, var i Amsterdam igår, vilket jag nämnde i förra inlägget och hämtade henne. På vägen dit så var det tulpaner i alla möjliga färger, det är så otroligt fint när man kör förbi ett stort regnbågs-fält! Hur som helst, vi kom till Amsterdam runt 3 tiden, gick upp i Nynkes lägenhet för Tiny skulle städa och fixa lite grejer där, medans hon städade och så, så for jag och Bauke på Shiphol och kollade runt på lite affärer, fikade och pratade tills klockan blev 18.30. Då gick vi och ställde oss där folket kommer ut. Så när Matilda kom så kramades vi och sen for vi för att hämta upp Tiny igen från en skinande lägenhet.
När vi kom hem så hälsade hon på familjen och sen gick vi upp för att prata! Finns så mycket att prata om! Sen när klockan blev 11 så var vi alla trött, speciellt Matilda så vi gick och la oss.

Nu är det en ny dag, imorse klev jag upp halv 9, jagade upp Bauke ur sängen och gick ner och fikade för att klockan 10 skulle jag vara i Leeuwarden. Så vi for dit, jag fick fylla i nått papper med mitt namn och allt de där. Jag tycker det såg så fräckt ut, hon satt där med mitt pass och kollade på det medans jag fyllde i pappret, precis som hon satt med ett facit och kollade så jag gjorde rätt, haha. Jaja, sen fick vi gå ut och vänta i en halvtimma, dom skulle väl kolla upp mig så jag inte var nån kriminell flicka. Sen efter en halvtimme så kom hon ut och jag fick ett brev med mitt SOFI-nummer. Så nu har jag tillstånd för att jobba i Holland och få mina pengar ;D
När jag var klar så for vi till Bolsward och hämtade ett släp och lastade den med några grejer som Bauke skulle köra till nån gubbe som höll på att bygga en ko lada. Sen for vi hem och såg att  Anna Rommy var glad som bara den, hon hade fått en ny cykel, en ROSA. WAAAUUW ! ;D Så, några testrundor var jag tvungen att köra med henne. Jag får sitta på pakethållaren och hon på sadeln och så trampar hon. Hja, ni kan tänka er hur det ser ut, cykeln är väldigt låg så jag känner mig som en spindel när jag sitter där.
Hon ska sova här ikväll och nu kom hon upp för att höra vad vi gjorde, hon är så söt!

Jaja, nu ska jag vara lite mer social!
Kyss

Pussgurka.

Nu var det ett tag sedan jag skrev, varför? Jo, för jag har haft fullt upp med annat. Femke har fyllt år, Bauke fyllde år igår och så var vi ute i förrgår. Det var jätteroligt!

Lördagkväll alltså, våra planer var att fara till Makkum på en pub och sitta där och prata lite, men det bliev ändring in i de sista, vi skulle till Workum och vi skulle sova hos Kaspers flickvän - Lianne. Så vi var 8 stycken som sov där. Det var roligt, först kom vi dit och drack lite, sen gick vi till en bar, mysigt var det. Pratade, dansade och hade allmänt trevligt. Sen blev klockan 00.00, grabbarna hade fått "DJ,en" att dra upp Bauke på scenen för han fyllde ju 20 år då ;D Vilken rolig överraskning! Sen så var det bara full rulle tills klockan blev 2 (?), sen gick vi hem till huset vi skulle sova i. När vi kom dit så var det jacuzzi som gällde, fy fan vad skönt det var, det är inte alla som har det på bakgården. Så när klockan blev mellan 3 och 4 så gick vi in och la oss. Lianne hade bäddat några madrasser på golvet, en säng och en soffa som vi fick sova i. Jag vaknade på morgonen och var pissnödig som fan så jag smög ner, trampade i kattpiss (antar jag) svor lite och sen smög jag vidare och såg att Barth sov halvsittandes i massagestolen xD med armar och ben åt alla håll, haha. Jag fattar inte varför han sov där, men jag har ett litet svagt minne av att han kom in i rummet och frös som fan så han gick ner istället, tror det var så. Hur som helst. Jag och Bauke vaknade klockan 8 och 15 minuter senare så satt vi i bilen påväg hem, det var ju hans födelsedag så om vi skulle fortsätta sova skulle vi nog vakna sent :b Så vi kom hem och så gick vi och sov igen :b Men han var i alla fall hemma ifall nån skulle komma på besök.
Under dagen så kom det släkt som fikade och pratade lite, mycket trevligt! Senare mot kvällen så kom Jesse, Barth, Jan och hans flickvän och hälsade på, Femke kom ner och joinade oss, drack lite öl, pratade. Sen så gick vi upp till Baukes rum och såg lite tv, det var också trevligt! Sem blev klockan halv 1 och då var alla så trött så dom for hem och vi alla som bor i huset gick och la oss.

Btw, som vanligt så glömde jag ju min kamera när vi for till Workum så inga bilder blev tagna, vilket är väldigt surt!!!! Jag blir så förbannad på mig själv, jag ska limma fast kameran i pannan.
Hur som helst.
Idag ska jag till Amsterdam med Bauke och Tiny, ( jag tror hon skulle följa med ), vi ska lämna en tårta hos Nynke för hon fyller år imorgon och sen far vi till Shiphol för att hämta Matilda. Sen vet jag inte mer vad som händer ikväll, förmodligen sova för imorgon ska jag till Leeuwarden och få mitt SOFI nummer.

Nu drar vi till Amsterdam, eller snart. Först ska vi äta lunch! :)
Kyss

18 år!

Just nu sitter jag i Baukes rum, Jan är här och dom håller på att att greja med TV.n. Idag har jag inte gjort så mycket, eller jo, jag och Bauke var ute en sväng med bilen och körde runt lite, såg MASSA FINA TULPANER !!!! :D Dom är så fina, speciellt dom röda, dom är sååå röda. Åh. Stora fält med olika färger av tulpaner. I like.
Nått annat speciellt idag är att FEMKE FYLLER 18 ÅR IDAG !! WOOOHOOOOO!!!!!

Jag hoppas att hon haft en bra dag, kommer ha en bra eftermiddag och en bra kväll/natt. Hihi.. Hon är så söt.
Puss!

Jag vet inte vad jag ska göra ikväll, har lite ont i huvet och i halsen så jag får se vad som händer. Har tagit huvudvärkstabletter idag och dom hjälper. Men men, vi får se! Jag har inte så mycket att skriva just nu.
På måndag åker jag och Bauke till Amsterdam, lämnar en tårta hos Nynke och sen så hämtar vi Matilda. Sen på Tisdag åker jag till Leeuwarden för att få mitt "sofi-nummer", ett nummer som tillåter mig att jobba, annars kan jag inte få mina pengar från Rentex. Hur som helst.

Skriver kanske mer sen!
Kyss

Weet je wat?

Visse ni att Holland är ca 11 gånger mindre än Sverige men har ungefär dubbelt så många invånare?

Idag har jag inte gjort så mycket förutom att svara sjuk.. Jag är som inte förkyld, jag mår bara allmänt dåligt. Ibland så känns det bra och sen helt plötsligt fryser jag som en gris och är hur trött som helst, får ont i magen och i huvet. Jag tror de här med att kliva upp klockan 5, cykla och jobba hårt var en chock för mig. Låter konstigt ja, men för en som inte är van med det så kan det bli så. Så jag har sovit, ätit huvudvärkstabletter och bara tagit det lugt. Blir väl att se nån film eller nått ikväll.

Här utanför så är det massa kor från grannen och så har den här familjen 3 getter, snart 2 till för Kekke ska ha bäbisgetter, det ska bli så kul att se! Hur som helst så födde en av korna en kalv imorse, jag hörde hur den lät konstigt men jag trodde bara att den "skrek" som vanligt, som dom alltid gör så jag brydde mig inte så mycket, somnade bara om igen. Jag märkte inte att det hade kommit en ny in i hagen förrän Tiny sa det nyss, en söt liten vinglig kalv :) Det är så otroligt fint här, vilket jag har sagt 100 gånger men alltså.. går inte att förklara, man måste uppleva detta. Vars jag än kollar så är det vindkraft, grönt gräs, alltid något slags djur att kolla på och trevliga människor.
Sen så har nog familjen v/d Berg det finaste av allt. Fint hus, vacker utsikt, massa kor att kolla på, getter, 5 katter, ca 10 höns och en kanin. Jag vill bo här. Det ligger "utanför städerna" men ändå så nära, jag menar, åk till Bolsward och sen så tar du bara bussen därifrån, eller tåget från en annan "stad". Inte som i Sverige, vill jag shoppa så måste jag åka till Umeå, jag menar, hallå? 400 km.. nu är ju vi uppe i norr van med långa turer men varför slösa all den tiden när man kan ha allt så nära? Wellwell.


Nu fick jag ont i magen, ska kolla lite på The Hills,  Jildau sjunger på sitt rum, Femke tränar och Bauke är på middag med sin Pappa, mamman är nere i köket eller håller på med tvätten. Snart är det morsdag i Holland, den 10.e Maj, så jag gav Bauke lite förslag på saker man kunde göra eller ge till henne, han tyckte det lät som en bra idé :) Ska bara prata lite med Femke och Jildau och höra vad dom tycker :)

Inget mer för idag!
Kyss

I´m so happy I´m so glad, that i´ve got you.

Nu var det ett tag sedan jag skrev, varför? Jo, för jag jobbar och så har jag blivit lite sjuk... igen.. inte så mycket men jag mår bara si så där lite halvtaskigt, sååå jag gå och lägger mig tidigt eftersom jag kliver upp 04.50, cyklar typ Vasaloppet och när jag väl sitter vid datorn så orkar jag inte skriva för det har inte hänt så mycket. Men det har varit fint väder i ungefär en vecka i streck, kanske mer till och med! Så, det känns ju bra! Hoppas på en fin fortsättning (a)


Nu ska jag hur som helst ta en huvudvärkstablett och sen så ska jag se lite The Hills, haha. Sen ska jag nog försöka sova så jag orkar jobba imorgon, jobbade inte idag för jag mådde verkligen inte bra imorse, så jag klev upp, mådde bajs och sen så lånade jag bilen, körde till Rentex och sjukanmälde mig för jag visste inte numret dit. Sen for jag hem och la mig igen, vaknade upp klockan 9 men somnade om igen och sen så vaknade jag klockan 12 typ svettades som en gris, klädde på mig och åt "frunch". Sen så slöade jag ett tag, sen så for jag och Femke till Sneek och handlade lite födelsedags presenter eftersom 3 av 4 barn fyller år i april, dessutom med 1 dags mellan rum. Femke 24.e, Bauke 26.e och Nynke 28.e, timing ;) Så i helgen blir det kalas.
Nä nu ska jag gå och lata mig eftersom jag ska jobba imorgon, jag hoppas på att jag känner mig bättre än imorse, för jag behöver pengar, är fattig nu. Men jag hoppas ni hade en rolig helg och har en bra vecka!
Kyss

Btw, Marilla kommer på Måndag! :)

Tjenaaaa

Som ni vet så jobbade jag igår, min första dag och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv, cyklade dit, jobbade. När jag kom hem så hade jag så sjuukt ont i fötterna, ryggen, röven (pga cykelsadeln) och i huvet. Trött som ett svin, kunde seriöst sova klockan 8 men de gjorde jag inte. Somnade just efter 11 för vi såg en film, jag, jildau och Bauke. Men jag kan säga er att jag slocknade verkligen direkt. Hur som helst så vill jag inte jobba där, jag måste hitta nått annat!!!!!! Men jag kommer jobba där tills och om jag hittar ett annat jobb. Bättre än ingenting. Men jag vet inte hur jag ska överleva.... Ska i alla fall jobba på Måndag också så imorgon blir det tidigt i säng. Senast 10 (!)
Jag börjar bli sjuk igen, tror jag. Känner mig hänging och ont i hals och huvud, pga min lilla cykelfärd till jobbet så tidigt på morgonen, kolsvart ute också, läskigt. Men jag hoppas att det bara är för att jag är trött för tillfället, jag vill inte bli sjuk. Men när jag tog bort halsmandlarna så sa doktorn att jag kommer lättare att bli sjuk eftersom mandlarna är typ "bra" att ha, imunförsvaret blir sämre.. jaja. Kuljul.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, det är jättefint väder ute men det blåser som fan så det är inte varmt (enligt mig), men jag tror att jag tycker det är kallt bara för jag börjar bli sjuk. JAJA.
Idag så har jag i alla fall cyklat till Bolsward med Bauke, motvind som fasiken, köpte ljus och cykeldäck.. och en dricka, sen for vi hem, det gick lättare eftersom vi hade vinden i ryggen då :) När vi kom hem så drack vi te, sen så bytte vi däck på Femkes cykel, sen for Bauke och jobbade, han är fortfarande inte hemma.
Vi åt middag för ett litet tag sen och sen så försökte Femke knäcka ryggen på mig eftersom jag har så sjukt ont, gick inte så bra med ett knak blev de i alla fall, sen satt vi i sängen och skrattade åt fåret "johannes". Asful docka..
Johannes

Sen så skulle hon fara på nån fest hos nån kompis. Jag vet inte vad jag ska göra ikväll, förmodligen sitta här och ta det lugnt, har ont i huvet som fan så jag har just tagit en huvudvärkstablett :)

Har inte mer att skriva för tillfället, hoppas ni har haft en bra dag!
Kyss


jobb!

Idag är det också fint väder, kanske inte lika varmt som igår med solen skiner i alla fall.

En bra nyhet är att jag fick min snus idag OCH imorse klockan 10 så ringde det ett Holländskt nummer till mig, det var han från Rentex, han undrade om jag ville jobba imorgon och självklart sa jag JA ! Men (!), nu är det ju såhär att jag börjar klockan 6.. jag ska inte kliva upp klockan 6 utan jag börjar klockan 6 ! Ja, jag tror nog att det kommer gå bra men jag kommer nog vara död när jag kommer hem där efter 3 tiden.. Först stia upp ur sängen som en zombie, fika och sen sätta sig och cykla just under 7 km, kanske mer (?), jaja. Vi får se hur det går. Jag hoppas att det inte är nått svårt jobb, jag menar, tänk om jag bränner upp tvätten? xD haha, glömde säga att Rentex är en tvättfirma :P
Jag vet inte hur mkt jag kommer få jobba, förmodligen bara nån dag hit och dit, för han sa när jag träffade han första gången att han inte kunde lova nått och OM det blev nått så kanske det blev 1 dag hit eller 5 dagar dit. Så vi får se! Så jag ska dit nu klockan 2 så han ska visa runt lite och sen klockan 3 ska jag på banken och fixa ett bankkort ;D hihi

Måste fixa mig nu!
Kyss

My lovely sunshine

Idag har det varit soligt och varmt igen, nu börjar få en riktig färg, jag hoppas att det blir fint imorgon med, tror inte de men vi får väl se. Man vet aldrig, jag trodde det skulle vara skitväder idag för det stod så på internet men tydligen inte, jag klagar inte för det ;)
Så... Jag har varit med Tiny till hennes systers 2nd hand shop. Kollade runt lite och sen blev det en extra sväng runt Makkum och utanför, kollade vars hennes bror Willem bodde och hennes andra bror Simon. Sen så körde vi och kollade på huset som hon bodde i när hon var liten. En farm, fint som bara den. Sen gick vi ut i "skogen" och kollade på ett "fågelhus", man sitter där inne och kollar ut mot sjön och då ser man fåglar, mysigt. Sen for vi hem och då satte jag mig ute med Femke och Jildau, pratade och löste korsord. Sen kom Bauke hem från skolan och han hade Jan med sig så dom drack kaffe, sen for Jan med bussen hem till Makkum och sen så skulle vi äta.

Dom har något som är svingott här, det är "saté", vet inte hur de stavas med det är jordnöts sås (jag tycker inte det smakar det alls) men det är hur gott som helst. Nu tror ni väl att jag äter bara såsen, jag tror inte jag skulle tycka om den om jag BARA åt den. Den är god om man har ris och kycklig. Den är nog bara god till Kycklig, har då bara sett den med kyckling än så länge :P fy fan vad gott. Det är en sås som är brun så när jag såg den för förstagången så tyckte jag det såg äckligt ut och att det skulle smaka som brunsås så jag tänkte "fy fan vad äckligt till kyckling". Haha. Men men, dom har en kina resturang i Bolsward som dom brukar beställa hem ifrån, och där är det världens godaste kycklingspett som är doppad i den här "satén", sen ris på de. GOTT. Nu blir jag hungrig...
När jag far hem så ska jag ta med mig saté som man kan göra hemma! ;)

Såhär.. typ. Fast kycklingen ska vara dränkt i såsen och det ska vara mycket, det får inte vara torrt ;) Sen så blandar man ihop allt. MmmMMmMmh...

HUR SOM HELST, så ska jag sluta skriva nu. Vi får skriva mer senare!
Kyss

Leeuwarden!

Vaknade klockan 10 av att Tiny kom in och frågade om jag kunde hämta AnnaRommy klockan 11, självklart! Så jag steg upp, fixade mig lite, åt 2 mackor och sen så gick jag till dagiset. När hon såg mig så log hon och sa "MamaLena!" Hon är så söt. Sen så hade hon ju hennes cykel på skolan som hon stolt visade upp med en Prinsessflagga där bak på cykeln. På vägen hem så skulle jag jaga henne, solen sken och jag bar hennes väska och jacka. Som tur är så var hon inte snabb på att cykla så jag kunde lätt avsluta min lilla "tafatt" genom att peta lite på henne, men nu var det ju så att hon ville ju inte bli jagad bara en gång, ungefär 200 gånger, så när vi äntligen var framme höll jag på att dö av värme och andningsnöd xD Men hon tyckte då det var roligt :)

När vi kom hem så gick jag upp och fixade mig lite mer och sen tog jag 12-bussen till Bolsward, satt där typ 40 minuter innan nästa buss gick till Leeuwarden. När jag kom dit så gick jag in i lite affärer, kollade mest på H&M. Hittade ett linne till ett bra pris för jag behövde det. Ett lätt linne i detta underbara väder! Efter några timmar så skrev jag och frågade Bauke om han slutade skolan klockan 5 så jag visste hur länge jag skulle behöva springa runt, då ringde han och sa att han var färdig och att vi skulle mötas på buss-stationen. Så där satt jag, ingen Bauke i syn. Sen efter 15+ minuter så såg jag Hambo (Harmen) och några meter bort gick Bauke, dom letade efter mig så jag gick dit. Tydligen så gick det inte att ringa till min telefon eftersom mitt kort var tomt.. jag visste inte att jag skulle behöva betala när nån ringde till mig, men fine :) Iofs så hade jag mitt Svenska nummer igång för jag hittade inte mitt Holländska simkort innan jag skulle fara, så det är väl inte så konstigt då =)
Bauke körde en bil som bara ryms 2 passagerare och har en stor "röv", ni vet, arbetsbil. Så Hambo fick sitta därbak, tyckte synd om han men det var meningen att han skulle åka buss men han såg Bauke och frågade om han fick åka, så :) Jaja, där satt han som en liten hund. Hur som helst, när vi kom hem igen så drack Bauke och Hambo kaffe och jag var ute med AnnaRommy och letade katterna och kollade på getterna, sen så skulle jag svinga henne lite i gungan. Medans jag gör de så hör jag att hon säger "Bak....Bak....Bak" och lutar sig bakåt för att ta mer fart med gungan. Jag blev så förvånad att hon minns de ordet, för jag gungade henne förra veckan och då sa jag "baaak, fraaam, baaak, fraaam" för att lära henne att göra egen fart, men jag visste inte hur man sa det på Holländska så det blev svenska. Men jag tror hon fattar i alla fall, hon är så söt! ;)
Sen gick vi in och jag hjälpte Tiny att göra middagen. Kyckling blev det, mums.
Sen om en timme så ska jag följa med Tiny och Johannes till Bolswars, ska kolla på Femke när hon pratar om sitt projekt som hon har arbetat med. Så då blire att koncentrera mig och lyssna noga så jag kan förstå lite i alla fall ;)
Sååååå.. Nu ska jag gå och fixa mig!

Kyss

Grattis till ...

ANNELI ANDERSSON
ERIKA ANDERSSON
och
HELENA SNÄCKVIK

som fyller 20 år idag! Tiden går så fort, jag minns när jag och helena m.fl. gjorde massa hysch bakom Shell, var allmänt cp osv. 13-15 år var vi då.

Det känns som att jag träffade tvillingarna Andersson i förrgår, första dagen på Gymnasiet.. Det är 4 år sen snart... Huvva, snart är vi gammtanter som sitter i rullstol och pratar skvaller. haha, man hinner inte ens blinka.

Men jag hoppas ni har haft en bra dag och en fortsatt bra kväll !!

Kyss

Knep och knåp.

Det blir en Makro runda idag! Men Bauke verkar ha fastnat framför Zelda så jag vet inte när han ska få tummen ur röven. Men än så länge är det lugnt för dom stänger inte förrän 18.00 idag. Så jag kan passa på att skriva lite blogg.


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, min blogg måste väl vara ungefär lika intressant att läsa som att läsa ingenting.. typ.. Jag har inget speciellt att skriva men ändå känner jag för att skriva och sen när jag har skrivit "klart" så upptäcker jag att det bara är 2 rader, så då blir det att jag tvingas att ordbajsa. Sorry for that.
Jag har inget liv, jag sitter och skriver med Femke på msn... hon sitter 3 meter ifrån mig. Ja, ni ser. Ofta ni ville veta det? ojojoj. Nä. nu ska jag försöka komma på nått "Intressant ellet nytt" att berätta... vänta....


Nä, jag kan ge er något att fundera över jag så ger jag svaret imorgon.
... Det var ju så jävla klart, såklart så kunde jag inte lägga upp bilden så ja får väl försöka rita själv, förbannat.

     I   /-  /  I

Ser ni krumilurerna här ovan? Med hjälp av 3 raka streck ska detta bli en bil. Lycka till!
*kommentera*
Kyss

Godmorgon!

Jag har börjat vakna tidigare nu. Förut så vaknade jag klockan 12 för att nån kom in och väckte mig, annars hade jag nog sovit längre, men nu är folket ledig från skolan så det är mer rörelse i huset så då kliver jag upp!
idag vet jag inte vad vi ska göra, det var meningen att jag och Bauke skulle på Makro och handla lite grejer men det verkar inte bli av :/ Blir väl imorgon eller nått.
Vädret är inte på topp men det är inte dåligt heller. Jag börjar bli hungrig, det är lunch om en halvtimme ungefär så det är bara att hålla ut!

Nu ska jag gå och borsta tänderna.
Kyss

Godnatt Holland!

Nu ska jag bara skrapa min aplott, borsta tänderna och sen blir det att sova. Jag var trött redan vid 9 tiden, så jag gick och duschade. Kändes genast bättre. Jag känner mig trött, samtidigt som jag känner mig hungrig. Jag tror jag ska gå ner och smyg-ta en macka.. Imorgon har jag en ny dag framför mig med nya förhoppningar om sol och värme igen! För det kanske blir ett besök i Leeuwarden , hihi.

Sökte bilder på Leeuwarden men hittade inga på nått ställe som jag kände igen eller vet vars det ligger. Men ett ställe hittade jag ;)

Krängar-stället.

Godnatt
kyss

Skatteåterbäring!

Glömde berätta men jag blev så glad idag när jag fick veta hur mkt jag får tillbaka på skatten!!!!!
11 850 KRONOR!! Jag kommer vara rik i sommar, fy fan vad gött ! ;)
Nu ska jag sova för jag är trött som ett troll! hehehe.

Kyss

Sommar och sol!

Man kan väl säga att det är fint väder idag med, men det är inte soligt. Det är "sol-molningt", ni vet, det är mulet men ändå ljust ute. Jag önskar att det var lika varmt som igår. Igår var det en underbar dag. Varmt och soligt och det var inte en minut av dagen som jag hade tråkigt! Färg har jag fått, vill ha mera så jag hoppas på mera sol framöver! Jag älskar känslan av en stekt kropp och solen i ögonen. Helst med en mjukglass i handen, hmm.. Sommar!

Igår gick jag och la mig halv 10 !! Det var helt sjukt, somnade sittandes och vaknade av att nån ringde, hann inte svara. Kollade på klockan och jag hade bara sovit i 20 minuter, så jag klädde av mig och somnade igen. Vaknade nästa gång klockan 1... fy fan säger jag bara, jag var törstig som ett svin, tror jag drack en liter, men det värsta var att somna om igen. Jag tänke för miig själv att det inte kan vara möjligt, jag ville verkligen somna om, jag ville sova! Inte vill jag vakna klockan 1 och vara pigg när jag för första gången (utan att vara sjuk) somnar INNAN 10 !!! Så jag låg där, ja Gud vet hur länge och försökte sova, jag ides inte kolla på klockan för jag tänkte att jag ska BLUNDA, inte ens kolla om jag får ett sms. Nejnej. Så tillslut somnade jag för jag nästa gång jag slog upp ögonen så var klockan 6.30............. (!) Fyfan. Jag var pigg. Jag låg i sängen och tänkte att jag kan inte kliva upp nu, ingen är vaken... Vad ska jag göra?? Så, jag låg där.. blev förbannad för att jag hade somnat klockan halv 10 och tänkte att jag ska ligga här tills klockan blir 10.. Så jag låg där, i 1 eller 2 timmar och då lyckades jag somna om igen, vaknade klockan halv 11 tror jag den var.. Kände mig trött, underligt. Hur som helst så gick jag ner och fikade med Bauke, han somnade halv 9. Haha, fyllskalle. Så han är nog utvilad som bara den idag. Jag försökte få liv i honom igår för hans telefon ringde och dom sa att vi skulle komma till Makkum osv.. men han var var död. Så efter en timme, som sagt, så gick jag och la mig.



1. Först så var jag och Bauke ute och cyklade, stannade en sväng i Bolsward och tog en glass.
2. Sen så kom Kasper (blå tröja) och Jesse (grön skjorta) och hämtade upp oss och vi drog till workum.
3. Vi stekte där i några timmar och sen så for vi för att äta pizza.
4. Jesse körde så han drack iste hela ikvällen, men han verkade ha roligt i alla fall.
5. Det var en hund som gick omkring där inne, den fulaste och äckligaste hunden jag har sett. Huvva. hur som helst så drägglade den ner Baukes stol när han var på toa, det är de vita äcklet man ser på bilden, man ser inte så bra men hur som helst så .. blä. Det såg ut som hunden hade kört in i väggen eller nått. Nosen var helt uppåt och intryckt. Fy.

Några bilder kom upp idag :)

Nu ser jag att solen lyser.. hmm... vänta. Solen lyser bakom molnen. Jag vill ha full sol :P Jaja, ska lära mig lite nya Holländska ord nu!
Kyss


Btw, förlåt att jag är så dålig på att lägga in bilder, det tar sån tid för jag har en liten dator så det tar 100 år innan en bild är ute, så jag orkar aldrig, jag har lagt in några här på Pixbox som ni kan kolla på om ni vill. Det rymdes bara ett antal varje MÅNAD (!) så jag fick in bara en liten del av de jag ville. Men det kommer mera eftersom. Sen nån dag när jag har jääääättetråkigt så ska jag lägga ut ett långt inlägg med bara bilder :)

Strålande väder!

Idag kan man säga att jag har stekt. Gick ut vid 11, satt där ute, gick in för att äta lunch, sen for jag och bauke ut och cyklade och kollade lite överallt, det är så fint här! Sen när vi kom hem så höll jag på att svettas ihjäl, det var så sjukt varmt här idag! Sen efter jag hade svettats ihjäl så kom Kasper och Jesse och hämtade oss, vi drog till Workum och satt där i solen med några andra och drack öl. Kom just hem. Så lite mer färg har man fått. Jag är så jävla trött just nu, vill bara sova. Vi ska ut senare ikväll vid 10 tiden, vet inte om jag orkar, jag är TRÖTT! Bauke sover redan. HAHA :P så jag antar att det inte blir av :)

Nu måste jag gå lite!
Kyss

Glad Påsk!

Jag har fått lite färg idag! Solen skiner ännu, den är dock påväg ner men klockan är ju ändå snart 8. Jag hoppas att det kommer vara lika varmt och soligt imorgon, då ska jag ta på mig shorts och gå ut. Jag önskar att jag fick lika lätt färg i ansiktet som på kroppen. Min kropp blir jättebrun direkt medans ansiktet tar lite längre tid och när jag väl har fått färg i ansiktet så försvinner det lätt.. Tror jag (?) Det kanske är för att jag solar med smink på. Så imorgon ska jag steka utan smink, hoppas det blir lite skillnad! Hur kul är det att se ut som ett lik i ansiktet. Jag menar, ansiktet visar man varje dag till alla man möter, ingen ser väl magen, röven eller ryggen dagligen... Så, ändring ska det bli.

Imorgon ska jag och Bauke cykla till dvärg-getterna som jag såg igår :D Dom är så söta och jag ska ta några kort på dom. hihi. Jag älskar att det är så mycket djur runt omkring, jag älskar djur. Jag är inte så stort fan av hundar, jag gillar väl dom men jag föredrar katter, för dom varken juckar, drägglar, snusar i röven, lukar illa eller glor på en när man äter ;D
Det finns några hundar jag gillar även fast dom dregglar och så, Mulle, Sikta, Dogge och Loke. Loke är borta nu dock... Jaja. Nu ska jag se en film. Hörs senare!

Hoppas ni har haft en bra Påsk dag!

Kyss

Härlig dag!

Det är soligt och fint ute, sen när jag först satte mig vid datorn hade jag fått ett litet meddelande om påökning på mitt konto. TACK farmor och farfar <33
Idag blir det nog bara att sitta ute och steka i solen. Blir väl kanske utgång ikväll, var ute igår också men jag körde bil så det var en lugn kväll för mig :) När jag vaknade så gick jag ut och pratade lite med kissarna och getterna, när jag satt där med getterna och skulle plocka lite gräs så bland gräset som jag plockade fanns det en jävla brännässla ! Så jag börnade handleden. Mysigt... Nu ska jag ut igen. Får skriva mer sen!

Kyss

SkärTorsdagen

Det var inte soligt väder idag, men enligt väderleken så ska det bli soligt och många plusgrader imorgon. Idag så har jag följt med Tiny till en blomster shopp. Massa blommor och det luktar så gott. Jag såg min favorit blomma i alla möjliga färger och mönster. Kommer inte på vad dom heter men dom är så fin, sen så kan du typ inte döda dom, vilket är bra! :P
På vägen hem så stannade vi vid ett hus för dom hade typ 8 st dvärg-gets bäbisar på sin tomt !! Dom var så söötaa!! Sen när dom "Bäar" så är det så ljust och svagt. SÖT ! Jag vill ha en.

Ikväll så blire att ta en bar runda eller nått, Bauke sa nått sånt igår :) Just nu så sitter jag på nedervåningen i vardagsrummet och skriver, detta rum är så mysigt. Jag önskar att ni kunde se alla hus som finns här i Holland, dom är såå FINAA !! Jag vill ha! Det ser ut som dockhus. Mysigt.

Nu ska jag kolla runt lite på internet.
Kyss


Ikväll blir mumma mat.

Jag ska göra tacos, vanlig tacos och kyckling tacos, Bauke ska hjälpa mig! Det ska bli gott! ;) Vi har just varit och handlat, jag älskar att handla, det känns så skönt när man får fylla kylskåpet med nya fräsha grejer. Hmm... Idag är det Onsdag, jag vet inte vad vi ska göra ikväll, förmodligen bara sitta och ta det lugnt. Det regnar just nu så någon uteaktivitet kan man då inte tänka sig. Jag har inte så mycket att skriva just nu. Jag sitter bara och längtar tills Tacooooo time ;)

Kyss

Barbie dag

Just nu sitter jag på den 3.e våningen med AnnaRommy och leker med barbies. Det är rätt kul att klä dom. Hon går omkring och säger nått om och om igen. Nu kom hon och och sa att skorna till Ken dockan var för små :P Hon är så söt!

Jag sitter på sängen vid den blå kudden och skriver!

Idag regnar det litegrand, inte så fint väder. Hoppas det blir bättre senare, vädret skiftar så otroligt mycket. Inte som hemma, är det regn när man vaknar så är det regn hela dagen... kanske i 3 dagar! Jag vet inte vad vi ska göra ikväll, sitta och se en film eller göra nått annat skojsigt! :) Jag har inte så mycket att skriva, vaknade halv 11 för Femke kom in och frågade om jag kunde hämta upp AnnaRommy klockan 11 för Tiny var tvungen att vara hemma och vänta på doktorn för Johannes är sjuk. Så jag steg upp och hämtade henne. Det som jag tycker är jobbig är att jag förstår det mesta hon säger och när hon frågar mig tex vad jag gör eller vars jag ska, så vet jag inte vad jag ska svara :P så jag svara med en mix av svenska/engelska och dålig Holländska :P sen så är jag rädd att jag säger nått fel så hon inte fattar ett skit av vad jag menar eller att jag kanske säger nått dumt, men än så länge så verkar det gå bra, med lite charader och pekningar.

Nu ska jag leka vidare ;)

Kyss

Myyyysss

Ikväll bli det bio igen, Bridewars! Det blir kul. Klockan 14.25 så ska jag hämta Bauke i Bolsward, han kommer från skolan. Sen vet jag inte vad vi ska göra, just nu så är jag ensam hemma. Jag har varit ute en liten sväng för det är jättefint väder. Jag tror jag ska gå ut och sätta mig igen tills jag ska fara. När jag var ute, nyss, så satt jag och pratade med några katter. Dom har 5 katter. En av dom heter Monster, jag satt och klappade han och så skulle han nosa på mitt finger, när han gjorde det så fick han en stöt. Det tog seriöst 2 sekunder innan han reagera, sen så sprang han iväg precis som nån skjöt han i röven. Haha, stackare. Dom har så söta katter. Jag ska berätta lite om dom.


1. Takki - Svart/vit, Har ingen röst, det enda man ser är en rosa käft, kines ögon och vita morrhår som spretar ut åt alla håll när han jamar. Han gör allt för att få uppmärksamhet. Om jag klappar nån annan så kommer han och puffar bort dom. Fräck katt.


2. Onkie - Bror till Donkie, han är fetare än Donkie. Han är jättesöt och gosig, han bor i en "husvagn" med sin bror.


3. Donkie - En smalare version av Onkie, dom ser likadan ut och har samma "personlighet". Båda är mysiga och söta. Skillnaden är att en är tjockis och den andra är smal.


4. Monster - Gingercat 1, Är vit på bröstet och hakan, en riktig tjockis! Söt och hur mysig som helst, nu kanske han är rädd för mig sen "stöten".


5. Turbo - Gingercat 2, med en liten vit fläck på bröstet. Jättesöt, tjock och blyg, när man klappar han så ska han smaka på dig, han öppnar munnen och biter dig lite lätt på handen, ingen vet varför. Han började bara med det en dag. Men han är jättesöt. När man ropar på han så går han sakta mot dig, inte brottom alls. (inte som andra katter, springer och tror att dom ska få mat). Så han lever inte upp till sitt namn ;) haha.

Jag har tyvärr ingen bild på Turbo och jag såg han inte när jag var ute. Men jag får lägga in en bild på han senare!

Nu ska jag gå ut i solen och sen ska jag hämta Bauke!
Kyss

Livet har sina goda stunder.

Idag sov jag nog lite väl länge, klev inte upp förrän efter 12, typ halv 1. Jag vet inte vad man skulle ha gjort idag. Har bara 4 avsnitt kvar av Grey´s Anatomy (!) Jag vill inte, jag vill att det ska vara typ 100 till.. jaja. Hur som helst så är det Söndag idag, vilket betyder att det är en slappar dag, allt är stängt och alla är hemma och tar det lugnt. Så jag ska nog göra så också, kanske far ut och kollar lite för nu är jag näst intill frisk! Hostar bara lite då och då men jag överlever.

Jag kan inte fatta att jag är här, i Holland! Jag menar.. Jag var i Sverige ena sekunden och 2 timmar senare är jag i ett annat land, inge snö, inge kyla (jo, lite men inte som hemma), inget bajsväder! Jag kan inte fatta det, det är helt sjukt vad man kan göra egentligen. Det känns som att jag fortfarande är i Sverige men i södra Sverige, eller kanske inte. Men det är så svårt att tänka att jag är i HOLLAND. Det känns som jag är hemma. Holland, Holland, Holland..
Jag är en sån person som sitter och tänker djupt, typ.. TÄNK att jag flög hit, TÄNK att jag flög över Danmark, TÄNK att jag är  här nu, jag är lixom 230 mil hemifrån.. Shit pomfritt. Svårt att förklara hur jag tänker men det känns såå konstigt bara :) Men jag är glad, jag vet att jag är i Holland men det känns bara så overkligt! :)

Bauke letar efter ägg!

Myser med Takki (Stavning?)

Madde och Tijs

Följde med Bauke när han skulle hämta nått i Sneek och då stod den här bilen utanför "affären" :P

Jag hoppas i alla fall att ni har det bra där hemma i snöiga Sverige!
Kyss

Jag måste ha adresser!

Ni som vill ha ett vykort eller liknande måste ge mig era adresser! (: Skicka i ett sms till:

+31644791181

Mitt "nya" nummer :)

Idag har jag inte gjort så mycket, jag hade hoppats på bättre väder eftersom det var den varmaste dagen iår, igår :b Men det bara blåser och är mulet. Jaja, jag får hoppas att det blir bättre nån dag framöver!
Jag vet inte vad vi ska göra ikväll, kanske går ut en sväng eller bara stannar här hemma och ser en film eller nått. Jag måste prata med mister B och höra vad han har för planer.

Jag har inte så mycket att skriva nu men jag återkommer med mera sen! :)

Kyss

Biokväll

Kom just hem från Sneek, vi har varit och kollar på bio. Fast and furious (stavning?). Det roliga är att dom har en paus mitt i alltihop. Jag menar, om man är på musikal eller ser en film som är 3 timmar lång så är det väl okej att ha pauser, men en vanlig film på 1,5 timme ? :P Dom verkar ha pauser i alla filmer. Vill man inte slippa "reklam" när man är på bio? Jaja, jag bryr mig inte så mycket, min poäng var bara att det är lite konstigt, inget jag är van vid i alla fall :)

Idag har det varit väldigt fint väder, så jag har varit ute och glassat i solen. Sen så följde jag med Bauke när han skulle skjutsa Femke till jobbet i Sneek, tog en liten extra runda så jag fick se de andra stället som han jobbar på. Det är så himla fint här, alla hus, alla blommor.. Ja, allt! I love it!
Nu ska jag se lite Grey´s Anatomy med Bauke.

Kyss

20.57

Nu har jag skrivit vykort till 5 personer. Det är väl ungefär 10 stycken kvar men jag tänker skicka dom här först och sen om nån vecka skickar jag några till. Annars så blir det så att jag kommer skriva likadant på allihopa och det blir bara tråkigt. Just nu gör jag ingenting så därför sitter jag och skriver ett ovärt inlägg.
Men en liten nyhet är att Linda har fått sin bäbis! Om jag inte har uppfattat det fel så är det en flicka!
Grattis Linda och pappa T!


Nu kom Tiny just in med en skål med päron och te!

Kyss

Sommar!

Vilken vacker dag, jag ska gå ut och sätta mig en sväng. Femke ligger i gräser och vilar och resten är borta. Jag är fortfarande förkyld men jag känner att det är mycket bättre. Snart borde jag vara helt återställd.

Igår vad jag till Leeuwarden med Femke, det var roligt. Köpte ballerina skor och tjocka leggins, åt på Mc Donalds och sen så bjöd Femke mig på en väldigt god glass. Man fick välja mellan typ 50 olika glassar som dom sedan gjorde en kula av och la dom i en bägare eller strut, gött. Sen blev klockan 5 och då for hon hem och jag följde Bauke på Makro, det var en skitstor affär med allt möjligt till billigt pris, en affär för företagare. Sen for vi hem och åt.

Idag har jag hunnit att vara med Tiny till Bolsward och handlat lite. För mig så känns det som sommar nu. Det är varmt ute och härligt väder. ojojoj. Känns så skönt att jag slapp den långa vintern i år, första gången jag slipper den.

Nu ska jag öva lite Holländska.
Kyss